Produs adaugat cu succes la cosul tau
Cantitate
Total
0 articole in cosul tau
Total produse (cu TVA)
Total livrare (cu TVA) Urmeaza a se stabili
TVA 0,00 lei
Total (cu TVA)
Continuă cumpărăturile Finalizează comanda
Cum să începeți cu alergatul?

Cum să începeți cu alergatul?

Toată lumea poate avea parte de bucuria ce reiese din alergare. Este importantă doar buna voastră dispoziție și respectarea unora dintre recomandările principale. O să vă sfătuim în următoarele rânduri, cum să începeți cu alergatul.

Pregătirea pentru prima alergare

Înainte să începeți să alergați pentru prima dată, asigurați-vă că aveți încălțămintea și îmbrăcămintea corectă. Baza este încălțămintea pentru alergat de calitate. Pentru început o să vă fie de ajuns un model universal,  cu care puteți să începeți să alergați pe diferite suprafețe. Mai târziu , o să vă alegeți, pe baza experienței voastre, suprafața pe care o preferați, la care o să vă adaptați, de asemenea și încălțămintea. 

Investiția, care te motivează 

Dacă până acum ați avut o problemă despre cum să începeți să alergați, poate să vă ajute investiția într-o încălțăminte potrivită. Suma pe care o veți plăti o să vă motiveze să le utilizați la maxim. Și dacă o să vă alegeți până la urmă, un alt sport, puteți să utilizați încălțămintea de alergat pentru drumeții ușoare.

 

 

Îmbrăcăminte sportivă funcțională 13978.jpg

Îmbrăcămintea sport trebuie adaptată la vremea actuală și la căldură. Baza sunt piesele vestimentare funcționale care vor avea grijă de înlăturarea transpirației, în funcție de nevoie, o să vă încălzească sau răcorească. Vara o să fie suficient un tricou cu mânecă scurtă sau un maiou. Pe vremea răcoroasă, în afară de stratul principal, veți avea nevoie de un hanorac călduros, eventual de o geacă impermeabilă. 

Condiții potrivite

Prima voastră cursă poate fi plănuită pe orice tip de vreme. Și aici există, așadar câteva recomandări.

1. În primul rând, un rol important are vremea. Dacă doriți să începeți cu alergatul, mai bine alegeți-vă o zi frumoasă fără ploaie și vânt puternic. Temperatura ideală este situată între 5 °C și 25 °C.

2. Trebuie să vă alegeți și terenul potrivit. Cel mai bine veți alerga pe cărările din pădure sau cele de pe câmp, care sunt mai moi și mai confortabile decât drumul din beton. 

3. Evitați alergatul cu burta prea plină și foarte goală. În ambele cazuri o să vă deranjeze digestia voastră. Dacă o să vă fie foame, o să vă concentrați, bineînțeles doar să ajungeți, într-un final acasă.  

4. În privința timpului, puteți să plecați la alergat oricând. Fiecare avem propriile preferințe. Unii iubesc alergatul de dimineată devreme, alții preferă să alerge seara târziu. Înainte de toate, tocmai de aceea ar trebuii să vă ghidați în funcție de corpul vostru. 

 

Tehnică corectă de alergat

Alergatul este un sport, care are regulile sale. Când începeți să alergați, uitați-vă la câteva videoclipuri educaționale, despre cum să faceți asta. La început, bineînțeles că o să fiți fericiți când veți parcurge tot traseul. Când corpul vostru se va obișnuii cu mișcarea și veți obține o condiție fizică suficient de bună, puteți să aplicați cunoștiințele dobândite despre tehnică.

Cel mai important este respirația corectă. Există două formule:

- 2 : 2 O inspirație adâncă în timp ce faceți doi pași și o expirare adângă în timpul următorilor doi pași.

- 3 : 1 O inspirație adâncă în timp ce faceți trei pași și o expirație în următorul pas.

Pentru început, ar fi bine să încercați ambele forme de respirație, ca să vă asigurați, care vă convine cel mai mult. Inspirați adânc în burtă, ceea ce o să vă ajute să obțineți mai mult oxigen în organism. Acesta este necesar pentru mușchii voștrii și o să vă ajute să evitați înțepatul neplăcut într-o parte. 

 

Nu vă suprasolicitați – mai bine bucurați-vă

Alergatul ar trebuii să fie o relaxare pentru dumneavoastră și o modalitate de a oferi corpului vostru suficientă mișcare. De aceea nu vă încărcați cu greutăți prea mari și nu fiți dezamăgiți dacă la început, nu o să meargă totul bine. Fiecare are propriul său ritm și are nevoie de o perioadă de timp diferită pentru a se pune în formă. Bineînțeles că la începeți, veți fi obosiți și epuizați, dar o să vă liniștească ideea, că mai încolo va fi mai bine. Începeți ușor și creșteți sarcina astfel, încât să o puteți duce confortabil. Important este, să savurați bucuria provenită din mișcare și posibilitatea de a uita, pentru o clipă de toate grijile.

 

Podobné články

25.07.2023

Activitatea fizică este o parte integrantă a unui stil de viață sănătos. Prin practicarea ei nu este doar o figură mai frumoasă. Răspunsul la întrebarea: „De ce să faceți exerciții?“ este mult mai lungă.

18.07.2023

Genoflexiunile aparțin exercițiilor pe care le-am făcut încă de mici copii la grădiniță și la orele de educație fizică. Dacă doriți să obțineți din ele maximul, ar trebuii să le executați corect. Cum să faceți asta și de ce genoflexiunile aduc un beneficiu pentru oricine le ia în serios ?

13.07.2023

Mingea fitness este un ajutor eficient pentru exercițiile fizioterapeutice și de reabilitare. Utilizarea ei ameliorează durerile de spate și previne alte probleme. Cu toate acestea, nu putem spune că nu este unajutor și când vine vorba despre întărire. Faceți cunoștiință cu beneficiile pe care le aduce și învățați câteva exerciții eficiente, pe care o să reușiți să le stăpâniți fără probleme, și în confortul casei voastre.

04.07.2023

Fandările sunt un exercițiu care, efectiv formează coapsele și fundul. În timpul exercițiilor, întăresc câteva din grupele musculare, de asemenea este nevoie de participarea mai multor articulații. Un adaos va fi nu doar o postură mai frumoasă, dar și un echilibru mai bun și elasticitate. Cum să faceți corect fandările, ca să vă aducă rezultatul așteptat?

21.04.2023

Poate că v-ați gândit până acum că exercițiile sunt o joacă – mergeți la sală, vă obosiți până la epuizare și gata. Să știți că și exercițiile au regulile sale, pe care trebuie să le respectați, dacă doriți să obțineți rezultate optime.

19.04.2023

Antrenamentul de forță este ceva, de care uită, de obicei și acea parte a populației, care practică regulat o activitate sportivă. Chiar acest tip de antrenament, este de neînlocuit, nu doar pentru creșterea masei musculare, dar și pentru prevenirea diferitelor probleme de sănătate.

08.11.2022

Faptul că mișcarea adecvată este benefică pentru organismul nostru, este un fapt indiscutabil. Există însă, anumite părți ale corpului, cărora nu le place efortul fizic crescut. Este vorba despre articulații și tendoane. Bandajele sunt un prim-ajutor excelent în cazul suprasolicitării acestora, dar ajută și în cazul prevenției și a protecției.

08.11.2022

În ceea ce privește terenul, ar trebuii să preferați, paradoxal, drumurile neamenajate. Chiar dacă par sigure, drumurile dezăpezite sunt de multe ori mai alunecoase și căzăturile pe asfalt sunt mai dureroase decât cele în stratul de zăpadă.

05.01.2022

Dacă v-ați hotărât să începeți antrenamentele cu greutăți, ați făcut o alegere bună. De aceea, o să vă sfătuim ce greșeli ar trebuii să evitați.

25.10.2021

Un corp frumos, scăderea în greutate sau drumul simplu către un stil de viață mai sănătos. Toate acestea simt motive pentru care ne hotărâm să practicăm exerciții regulat. O să vă sfătuim cum să vă motivați.