Produs adaugat cu succes la cosul tau
Cantitate
Total
0 articole in cosul tau
Total produse (cu TVA)
Total livrare (cu TVA) Urmeaza a se stabili
TVA 0,00 lei
Total (cu TVA)
Continuă cumpărăturile Finalizează comanda
Vă gândiți dacă ați putea să începeți cu ciclismul? Asta o să vă convingă

Vă gândiți dacă ați putea să începeți cu ciclismul? Asta o să vă convingă

Aveți în beci o bicicletă care nu este folosită și vă gândiți ce să faceți cu ea? Sau vă căutați un sport care să vă asigure suficientă mișcare? Oricare ar fi situația, să începeți cu ciclismul, este o alegere bună, în orice caz. Să priviți natura înconjurătoare de pe bicicletă, este captivant. În plus, aduce cu sine mai multe beneficii pentru sănătatea voastră, portofelul vostru și pentru planetă. 

Greutate adaptabilă

Oricine poate fi capabil să se plimbe cu bicicleta – de la cel mic până la seniori. Dificultatea o puteți adapta la maxim. Este suficient să vă alegeți ritmul sau traseul cu altitudinea care este mai joasă și veți afla că, nu este atât de greu. Până la urmă, puteți să vă ajutați cu electrobicicleta, care devine din ce în ce mai populară. Și fără aer condiționat, puteți să faceți față munților mai înalți sau traseelor lungi. Susținerea motorului, se poate regla pur și simplu și singuri puteți să alegeți, dacă vreți o plimbare de relaxare sau una pentru condiția voastră fizică.

 

Beneficii pentru sănătate

Dacă vă hotărâți să începeți cu ciclismul, asta o să vă aducă multe beneficii pentru sănătatea voastră. Mersul regulat cu bicicleta o să vă întărească imunitatea și o să aibă un efect benefic asupra digestiei. De asemenea, îmbunătățește sistemul cardiovascular și reduce nivelul colesterolului. În plus ajută în lupta împotriva obezității și a supraponderalității,  cu care se leagă o mulțime de alte probleme de sănătate.

Ciclismul are un efect pozitiv și asupra psihicului, luptă împotriva depresiei și a stresului. Endorfinele eliberate îmbunătățesc bună dispoziție și plimbarea cu bicicleta o să vă ajute să vă desprindeți. În timpul urcării într-un deal mai abrupt, veți uita de toate problemele voastre și veți avea ca și răsplată nu doar un week-end frumos, dar și capul limpede.

În afară de acest lucru, o să găsiți astfel modalitatea cum să vă oferiți corpului vostru cantitatea de mișcare recomandată. Un minim complet, pe care fiecare dintre noi ar trebuii să îl îndeplinească, pe săptămână, este de 150 de minute cu dificultate medie sau 75 de minute cu dificultate ridicată. Sunt suficiente câteva drumuri până la lucru cu o excursie mai lungă în week-end și îl aveți îndeplinit. 

 

 

Un mijloc de transport ecologic

Despre faptul că bicicleta este o modalitate ecologică de a ajunge dintr-un loc în altul, știm că este clar pentru toată lumea. Vă recomandăm să începeți cu ciclismul pentru diferite trasee mai scurte, linștit și cu drumul spre lucru. Nu trebuie să renunțați imediat la mașină și complet sau la transportul în comun. Și dacă din când în când, vă hotărâți să mergeți la lucru cu bicicleta, o să vă mulțumească pentru asta nu doar planeta noastră, dar și portofelul vostru

Puteți să vă motivați în moduri diferite. Banii economisiți pe benzină, de exemplu, puneți-i deoparte și astfel o să vă economisiți pentru ceva, ce vă doriți demult.  Dacă aveți spirit de competiție, vorbiți cu colegii, prietenii sau cunoștiințele voastre din familie și întreceți-vă pentru a vedea cine va parcurge o distanță mai mare. Premiul pentru învingător poate fi orice, în afară de o senzație plăcută.

 

Veți face cunoștiință cu împrejurimile

Bicicleta oferă posibilitatea de a ajunge mai repede la distanțele mai mari. Datorită acestui lucru, puteți să cunoașteți împrejurimile din natură în timpul plimbărilor voastre. Poate că o să dați de un peisaj frumos potrivit pentru un picnic sau o să vă cucerească peisajul din dealul apropiat, despre care nici nu ați știut. În timpul plimbărilor cu bicicleta prin oraș, puteți să găsiți un restaurant excelent, pe care de altfel, nici nu l-ați fi observat. Nici nu mai vorbim despre faptul că în timpul acestor excursii, o să observați o îmbunătățire a orientării voastre.

 

 

Se merită să începeți cu ciclismul și pentru o condiție fizică mai bună și o postură mai frumoasă 

Plimbarea regulată cu bicicleta va îmbunătăți semnificativ condiția voastră fizică. Pentru început, poate o să aveți probleme și cu un deal mai mic, dar după câteva săptămâni, o să treceți ca și cum nici nu ați fi trecut pe acolo niciodată. Și mână în mână, cu o rezistență tot mai bună, va veni și întărirea musculaturii. Ciclismul este excelent pentru coapse, gambe și posterior. După un timp, veți obține nu doar o condiție mai bună dar și o postură mai frumos formată.

Și o plimbare mai puțin solicitantă o să vă ajute să ardeți o cantitate semnificativă de calorii. De aceea, plimbarea cu bicicleta este o alegere excelentă, dacă plănuiți să slăbiți puțin. Slăbiți așadar, cu inteligență, evitați activitatea fizică excesivă și o insuficiență de nutrienți în alimentație. 

Podobné články

10.08.2023

Ați știut că la fel de importantă ca exercițiul în sine, este și alimentația, pe care o aveți în timpul zilei, și în special după antrenament? Mâncarea după antrenament nu este doar un premiu pentru distrugerea voastră la sală, dar are grijă de întreaga regenerare a corpului. Ce ar trebuii să mâncați așadar după și ce nutrienți aveți nevoie să completați?

20.06.2023

Când spunem carbohidrați, mulți dintre sportivii începători au o retinere față de ei. Această reținere nu este doar inutilă, ci poate avea și consecințe fatale. Tocmai de aceea, lăsați deoparte prejudecățile și faceți cunoștiință cu motorul principal al corpului vostru.

09.06.2023

Gustul delicios și o consistență cremoasă perfectă sunt cuvintele, care descriu perfect untul de arahide. Acest deliciu îndrăgit ascunde în sine, în plus multe substanțe nutritive, datorită cărora și-a căștigat popularitea în rândul multor oameni, neexcluzând sportivii și antrenorii. De unde a apărut și este prosper sănătății într-adevăr?

10.05.2022

Cu un ritm alert de viață și cu o mulțime de responsabilități, mulți oameni au probleme cu somnul. Dacă la acestea, se mai adaugă și mult stres, un stil de viață nesănătos și niciun pic de relaxare, insuficiența somnului începe să se manifeste treptat pe cantitatea de energie și poate avea consecințe și asupra sănătății. De aceea vă aducem răspunsul la întrebarea: „Cum să adormi repede.“ Datorită următoarelor sfaturi, o să dormiți în plus, pe timpul întregii nopți fără să vă treziți.

08.03.2022

Stiți tot ce se întâmplă cu corpul dumneavoastră când sunteți stresat? Stresul este des o parte componentă a vieții fiecăruia dintre noi. Dacă este pe termen scurt, nu e periculos pentru sănătatea omului, problemele apar atunci când se acumulează tot mai mult. Cum să eliminați stresul, o să vă sfătuim în următorul articol.

23.02.2022

Vremea răcoroasă crește predispoziția noastră la diferite boli. Iarna, tocmai de aceea, ar trebuii să ne gândim la capacitatea organismului nostru de autoapărare. Știți cum să vă întăriți imunitatea? O să vă sfătuim în următorul articol.

21.02.2022

Mișcarea regulată este recomandată de medici pentru sănătate, dar aduce și alte beneficii. Este suficient să vă dedicați zilnic doar 30 – 60 de minute.

16.02.2022

Proteinele sunt o parte esențială din alimentație nu doar pentru creșterea musculară. De ce sunt de fapt atât de importante și în ce alimente se află în cea mai mare cantitate?

29.09.2021

Cum să slăbești fără efectul yo-yo, sănătos și cu suficienți nutrienți, de care organismul are nevoie?

22.09.2021

Poate vi se pare că imbrăcămintea fitness este doar un moft modern, dar cu siguranță nu e așa.