Produs adaugat cu succes la cosul tau
Cantitate
Total
0 articole in cosul tau
Total produse (cu TVA)
Total livrare (cu TVA) Urmeaza a se stabili
TVA 0,00 lei
Total (cu TVA)
Continuă cumpărăturile Finalizează comanda
Curelele – Ce sunt și cum să le utilizați

Curelele – Ce sunt și cum să le utilizați

Ați observat vreodată la vizitarea sălii, că unii dintre bodybuilderi utilizează niște benzi din material înfășurat în jurul încheieturilor atunci când ridică ganterele? Aceste ajutoare pentru antrenament, le găsiți sub denumirea curele fitness și în oferta noastră. Care este rolul lor și cum să le utilizați corect, o să vă răspundem în următoarele rânduri. 

 

Ce sunt curelele fitness 

Curelele fitness sunt benzi din material, de piele sau nailon, pe care le puteți înfășura în jurul încheieturii și a ganterei ridicate. Datorită acestui lucru, o să vă întăriți aderența fără să vă chinuiți inutil. 

Curelele se utilizează în timpul diferitelor exerciții de forță care necesită aderență. Sarcina lor este să ușureze sarcina pe care o simte încheietura voastră și antebrațul, cu scopul de a duce mai mult tensiune asupra celorlalte părți musculare ale corpului.

 

 

Da sau nu? 

Curelele fitness au în lumea culturismului și a sporturilor de forță, o mulțime de opozanți, precum și de susținători. Mulți oameni consideră asta o formă de fraudă. Și asta bineînțeles, din cauza faptul că utilizarea lor este interzisă în timpul powerlifting-ului. Asta nu este valabil la toate concursurile de forță, unele discipline permit utilizarea lor.

În orice caz, utilizarea lor în timpul antrenamentului este absolut legală și poate fi un mare beneficiu. Important este să știți cum să faceți asta. Problema exercițiilor de forță, este totuși faptul că, pentru o executare corectă a exercițiului, trebuie să aveți o aderență puternică. Aceasta nu este suficientă la destul de mulți, nu doar la sportivii începători. În timpul exercițiului, de aceea se poate întâmpla, ca în loc de întărirea mușchilor la spate sau în altă parte a corpului, veți solicita doar încheieturile și antebrațele. Exercițiile executate astfel, își vor pierde efectul și dumneavoastră puteți să vă alegeți în plus, și cu o durere neplăcută a coatelor.

 

Cum și când să utilizați curelele fitness?

Cum am amintit mai sus, curelele pot fi un ajutor util în cazul unei folosiri corecte. Cu siguranță, le recomadăm ca un ajutor de antrenament pentru diferite exerciții, care sunt solicitante pentru o aderență bună. Cu ajutorul lor o să vă puteți concentra mai bine pe antrenarea unei grupe musculare țintite fără să aveți ca și piedică o aderență slabă. De asemenea, veți fi capabil să ridicați greutăți mai mari. Și până la urmă, o să vă permită acumularea mai eficientă și mai rapidă a masei musculare.

Bineînțeles, nu este potrivit să utilizați curelele fitness la fiecare exercițiu. Asta s-ar putea reflecta prin diferența tot mai crescută dintre forța aderenței voastre și ceilalți mușchi. De aceea, în timpul exercițiului axați-vă și pe întărirea individuală a antebrațului și îmbunătățirea aderenței. De asemenea nu utilizați curelele încontinuu în timpul unui antrenament. Puteți începe exercițiul fără ele și le veți lua doar atunci când o să simțiți că aderența voastră nu este suficientă

 

Ce tipuri de curele există? 

Vă puteți alege dintre două tipuri de curele:

Curele cu buclă 

Curelele tip buclă sunt cele mai frecvente. Datorită buclei, acestea se pot fixa ușor și în siguranță, în jurul încheieturii, capătul liber veți înfășura în jurul barei sau a ganterei.

Un dezavantaj al lor poate fi înfășurarea mai dificilă a capătului liber cu o singură mână. La unii sportivi, de asemenea le poate fi prea lung capătul pentru a efectua astfel de ridicări individuale și le poate sta în cale. 

Curele cu cârlig

Un mare avantaj al curelelor cu cârlig este fixarea lor simplă pe bară. Nu este nevoie de nicio înfășurare, cârligul este adaptat în funcție de o bară standard și se va așeza frumos pe ea.

Un dezavantaj poate fi o aderență mai proastă care, datorită lor, nu este atât de puternică. Asta poate avea un efect negativ asupra unor ridicări. De asemenea, trebuie menționat faptul că aceste cârlige nu vor sta fixate pe bare care nu dimensiunile standard.

Podobné články

15.08.2023

Sunteți în căutare de haine noi, pe care să le purtați la antrenamente și nu știți să vă orientați în cantitatea materialelor utilizate? Pentru a vă facilita procesul, în următoarele rânduri, am pregătit pentru voi un rezumat al celor mai des utilizate textile și proprietățile lor principale.

03.08.2023

Exercițiul aduce cu sine o grămadă de avantaje, care au un efect pozitiv asupra sănătății voastre. În timp ce inima, creierul sau vasele de sânge se adaptează ușor activității fizice, în ceea ce privește articulațiile, acestea sunt obligate să suporte de fiecare dată o greutate mai ridicată. Cum să le protejați împotriva uzurii prea mari?

27.07.2023

Ați simțit durerea în timp ce ați alergat sau când ați coborât de pe deal? Cel mai probabil, suferiți de genunchiul alergtătorului. Durerea care izbucnește în zona genunchiului nu este o problemă la cei care sunt mai în vârstă, dar apare tot mai des și la cei tineri, oameni cu vitalitate. De ce apare și cum poate fi tratată?

21.07.2023

De vină este metabolismul meu! Cu siguranță ați mai auzit și voi această plângere, eventual si voi aveți tendința să credeți că aveți un metabolism lent. Da, este direct răspunzător pentru depunerea nedorită a grăsimilor în corp, dar nu vă lăsați dezamăgiți de asta – să îi dați un impuls să lucreze mai repede nu este chiar imposibil!

21.06.2023

Regimul hidric a devenit așadar, în ultimii ani, un trend modern și recomandările garantate, parcă ne copleșesc la cât sunt de multe. Despre faptul că apa este esențială pentru corpul nostru, nici nu încape discuția. Toate aceste sfaturi se bazează pe realitate sau în unele cazuri, este vorba despre mituri?

26.05.2023

Mulți oameni pun pe primul loc sănătatea fizică în detrimentul celei psihice. Cum se pot influența între ele, o să vă dezvăluim în următoarele rânduri. Veți afla de asemenea, de ce este importantă mișcarea regulată pentru sănătate în general.

11.04.2023

Îmbrăcămintea compresivă este foarte îndrăgită printre sportivi. Pe corp se mulează ca o a doua piele și nu o să vă limiteze deloc mișcarea. Îmbrăcămintea compresivă are însă, mult mai multe avantaje.

11.04.2023

Cu siguranță ați auzit deja despre faptul că munca de birou aduce cu sine o serie de probleme de sănătate. O să vă sfătuim, cum să evitați aceste neplăceri și cum să le înfruntați în cazul în care apar.

25.10.2021

Funcționalitate, confort și design modern - acestea sunt cele mai des întâlnite cerințe pentru îmbrăcămintea fitness. Cum să alegeți ca să fiți mulțumit din toate punctele de vedere?

28.09.2021

Nu contează dacă începeți antrenamentul cu exerciții saudacă doriți să vă îmbogățiți rutina din sală, antrenamentul cu propria greutate poate fi un instrument excelent, care o să vă ajute să vă ațingeți țelurile.