Produs adaugat cu succes la cosul tau
Cantitate
Total
0 articole in cosul tau
Total produse (cu TVA)
Total livrare (cu TVA) Urmeaza a se stabili
TVA 0,00 lei
Total (cu TVA)
Continuă cumpărăturile Finalizează comanda
Din ce este produsă îmbrăcămintea sportivă?

Din ce este produsă îmbrăcămintea sportivă?

Sunteți în căutare de haine noi, pe care să le purtați la antrenamente și nu știți să vă orientați în cantitatea materialelor utilizate? Pentru a vă facilita procesul, în următoarele rânduri, am pregătit pentru voi un rezumat al celor mai des utilizate textile și ale proprietățile lor principale. 

 

De ce este materialul atât de important?

Multor oameni le pasă mai mult de design, decât de compoziția produsului în sine, la care se uită. Bineînțeles, că îmbrăcămintea, în care faceți exerciții, ar trebuii să vă și placă. Mai important fiind însă, din ce este produsă. Mai ales dacă vă căutați un tricou sau pantaloni de trening pentru exerciții.

Îmbrăcămintea sportivă, ar trebuii să fie, în primul rând confortabilă și plăcută la atingere. De asemenea, nu ar trebuii să vă limiteze mișcarea. Un material textil de trening care vă irită, nu respiră și se usucă încet, este cu siguranță neplăcut. Tocmai de aceea, la cumpărarea noilor piese vestimentare, ar trebuii să vă concentrați asupra materialelor, din care sunt compuse. Veți află multe despre proprietățile lor care vor influența faptul că le veți purta sau nu cu drag. 

 

Bumbac

Cel mai cunoscut material, din care se produce îmbrăcămintea sportivă, este bumbacul. În același timp, este unul dintre cele mai vechi - pe care le cunoaște omenirea și le folosește încă din timpurile străvechi. Cel mai mare boom în industria textilă așadar, a apărut în timpul revoluției industriale din secolul al 18-lea. 

Bumbacul este foarte confortabil și plăcut la atingere. În comparație cu alte materiale naturale, este mai accesibil din punct de vedere al prețului. Este relativ rezistent la razele de soare și rezistă la multe spălări, până la urmă și la temperaturi ridicate. Vă puteți alege din el tricouri, pantaloni de trening, hanorace, pantaloni scurți sau maiouri. 

Un dezavantaj al bumbacului poate fi procesul ecologic solicitant de cultivare al acestuia, în timpul căruia, se consumă o cantitate mare de apă și de pesticide. Problema este și recoltarea și curățarea lui de semințe și impurități. Din 100 de kg de bumbac adunat, se obține în jur de 40 de kg de material pentru altă prelucrare. Printre punctele forte al bumbacului, cu siguranță, nu se încadrează impermeabilitatea și rezistența la factorii externi, de aceea nu se produc din el, de exemplu, gecile.

Bavlna.jpg

 

Poliester

Poliesterul și-a început drumul către piața de îmbrăcăminte încă din jumătatea secolului 20. Este vorba, în fond despre tipul plasticului produs într-o combinație de cărbune, hidrogen, oxigen și petrol. Acest material ieftin și-a căștigat popularitatea foarte repede. Se poate produce din el, așadar orice. Vă puteți alege piese vestimentare funcționale, de exemplu maiouri, tricouri sau pantaloni scurți. De asemenea se produc din el popularele geci softshell

Îmbrăcămintea sportivă din poliester se remarcă prin lejeritate, înlăturare excelentă a transpirației de pe piele și rezistență. Puteți să o spălați fără griji în mașina de spălat și tot va arăta ca nouă. Un mare avantaj al poliesterului este faptul că nu se încălcește. Dacă îl aruncați în geanta de sport, după venirea la sală, va arăta ca și calcat. 

Un dezavantaj al acestui material poate fi o respirabilitate mai scăzută față de bumbac și o încălzire mai mare. Fiind vorba despre fibre artificiale, acționează ca un izolator natural. Această insuficiență este compensată însă, de uscarea rapidă, iar în zilele răcoroase o să vă încălzească. Materialul artificial susține creșterea și înmulțirea bacteriilor, care cauzează miros neplăcut. De aceea, îmbrăcămintea pentru exerciții din poliester, trebuie spălată mai des

Elasten/spandex

Elastanul și spandexul sunt două denumiri diferite pentru aceeași substanță. Este vorba despre fibrele create artificial, care au ajuns la piață în a doua jumătate a secolului 20 și proprietatea lor caracteristică este elasticitatea. Fibrele individuale sunt capabile să se întindă pe o lungime mai mare de câteva ori ca lungimea lor originală și după aceea să se restrângă ajungând din nou la lungimea inițială.

Îmbrăcăminte sportivă care să fie produsă doar din elasten, se găsește foarte greu. Acest material se utilizează, mai degrabă ca un amestec și oferă elasticitate pieselor individuale. Tricourile, hanoracele sau colanții, se vor adapta astfel, mai ușor posturii și vor oferi o senzație de libertate mai mare. 

Nailon

O altă țesătură artificială utilizată în producerea hainelor sport, este nailonul. La fel ca și poliesterul și elastenul, a fost descoperit în perioada secolului 20. Proprietățile lor, în mare parte, depind de metoda de prelucrare, se produc din el țesături fine și groase. 

Un avantaj aj nailonului, este cu siguranță rapiditatea sa de uscare. Un pic mai rea este rezistența sa față de temperaturile ridicare, la care trebuie să fiți atenți, mai ales în timpul călcării și uscării. Unele piese vestimentare nu se pot călca deloc. La fel de rău suportă și lumina directă a soarelui. Și din aceste motive, se combină des cu alte materiale, care echilibrează proprietățile sale negative. Îl puteți găsi ca un amestec, de exemplu în colanți. 

Podobné články

03.08.2023

Exercițiul aduce cu sine o grămadă de avantaje, care au un efect pozitiv asupra sănătății voastre. În timp ce inima, creierul sau vasele de sânge se adaptează ușor activității fizice, în ceea ce privește articulațiile, acestea sunt obligate să suporte de fiecare dată o greutate mai ridicată. Cum să le protejați împotriva uzurii prea mari?

01.08.2023

Ați observat vreodată la vizitarea sălii, că unii dintre bodybuilderi utilizează niște benzi din material înfășurat în jurul încheieturilor atunci când ridică ganterele? Aceste ajutoare de antrenament, le găsiți sub denumirea curele fitness și în oferta noastră. Care este rolul lor și cum să le utilizați corect, o să vă răspundem în următoarele rânduri.

27.07.2023

Ați simțit durerea în timp ce ați alergat sau când ați coborât de pe deal? Cel mai probabil, suferiți de genunchiul alergtătorului. Durerea care izbucnește în zona genunchiului nu este o problemă la cei care sunt mai în vârstă, dar apare tot mai des și la cei tineri, oameni cu vitalitate. De ce apare și cum poate fi tratată?

21.07.2023

De vină este metabolismul meu! Cu siguranță ați mai auzit și voi această plângere, eventual si voi aveți tendința să credeți că aveți un metabolism lent. Da, este direct răspunzător pentru depunerea nedorită a grăsimilor în corp, dar nu vă lăsați dezamăgiți de asta – să îi dați un impuls să lucreze mai repede nu este chiar imposibil!

21.06.2023

Regimul hidric a devenit așadar, în ultimii ani, un trend modern și recomandările garantate, parcă ne copleșesc la cât sunt de multe. Despre faptul că apa este esențială pentru corpul nostru, nici nu încape discuția. Toate aceste sfaturi se bazează pe realitate sau în unele cazuri, este vorba despre mituri?

26.05.2023

Mulți oameni pun pe primul loc sănătatea fizică în detrimentul celei psihice. Cum se pot influența între ele, o să vă dezvăluim în următoarele rânduri. Veți afla de asemenea, de ce este importantă mișcarea regulată pentru sănătate în general.

11.04.2023

Îmbrăcămintea compresivă este foarte îndrăgită printre sportivi. Pe corp se mulează ca o a doua piele și nu o să vă limiteze deloc mișcarea. Îmbrăcămintea compresivă are însă, mult mai multe avantaje.

11.04.2023

Cu siguranță ați auzit deja despre faptul că munca de birou aduce cu sine o serie de probleme de sănătate. O să vă sfătuim, cum să evitați aceste neplăceri și cum să le înfruntați în cazul în care apar.

25.10.2021

Funcționalitate, confort și design modern - acestea sunt cele mai des întâlnite cerințe pentru îmbrăcămintea fitness. Cum să alegeți ca să fiți mulțumit din toate punctele de vedere?

28.09.2021

Nu contează dacă începeți antrenamentul cu exerciții saudacă doriți să vă îmbogățiți rutina din sală, antrenamentul cu propria greutate poate fi un instrument excelent, care o să vă ajute să vă ațingeți țelurile.